Ez a - Lovagterem szoba - honlapja
Ez a - Lovagterem szoba - honlapja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Elérhetőségeink

e-mail:lovagterem@freemail.hu

 
Pontos idő
 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

Csángó körömpörkölt

Készítünk egy pörköltalapot. A sertéslábakat kuktában jól megfőzzük, majd teljesen kicsontozzuk. A kicsontozott körömdarabokat a pörköltalapba helyezzük, és rövid ideig még pirítjuk, majd felengedjük bő vízzel.

Burgonyát hasábokra vágunk (mint a sült hasábburgonyához kb. 7-8 mm-es hasábokra, majd a pörkölthöz adjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Közben kb. feleannyi mennyiségű galuskát (nokedlit) készítünk, mint a krumpli, és összekeverjük a krumplis pörkölttel, és összeforraljuk

Savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Fotó

Gyümölcsös túródesszert

 

 

               Hozzávalók:  25 dkg félzsíros tehéntúró

                                                               12 dkg cukor

                                                               10 dkg vaj

                                                                2 dl. tej

                                                                2 cs. vanilincukor

                                                                1 cs. Oetker féle, gyümölcsös zselépor, vagy

                                                                2 evökenál zselatin

                                                                tettszés szerint darabolt gyümölcs, vagy

                                                                teában (borban) áztatott mazsola

 

Elkészítés:             A túrót, a cukorral, a vajjal és a vanilincukorral alaposan összekeverjük. A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről, a zseléport, (zselatint) beleöntjük, és a teljes feloldódásig keverjük, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. Amikor a zselatinos tej kihűlt, de még dermedés előtt belekeverjük a túróba, és hozzá keverjük a gyümölcsöket, majd az egészet alufóliával kibélelt püspökkenyér formába töltjük, és a hütőszekrényben kifagyasztjuk  (NEM A MÉLYHŰTŐBE!)

 

Hosszúkás tálra borítva kínáljuk, szeletelve tálaljuk,

 

                Fortély:                            Tört darabolt csokoládét is keverhetünk a masszába.

 

Fotó

 

 Túrós-sajtos sütemény

 

Hozzávalók:

 

-          0, 5 kg. Tehéntúró (juhtúróval finomabb)

-          0, 5 kg. Margarin

-          0, 5 kg. Liszt (fele sima, fele rétes)

-          2 teáskanál só.

-          1 tojás (a kenéshez)

-          Kb. 10 deka sajt

-          Kb. 1 csapott evőkanál köménymag

-           

A hozzávalókat  a sajt kivételével összekeverjük, és alaposan (egyneművé) kigyúrjuk. Az elkészített tésztából cipót formálunk, alul, felül belisztezzük, majd megfelelő tálra helyezve, legalább egy napig (akár két-három napig is) hűtőszekrényben pihentetjük.

Sütés előtt a hűtőszekrényből kivett tésztát, lisztezett deszkán kb. 1 centiméter vastagra nyújtjuk, majd a felvert tojással megkenjük a tészta tetejét. A megkent tésztára rászórjuk a sajtot vagy/és a köménymagot, amit enyhén belenyomkodunk a tésztába. Ezután derelyemetszővel (rádlival) kb. 1, 5 cm. széles, és 5-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. A margarinpapírral kikent tepsibe rakva, előmelegített sütőben világosra sütjük.

Fotó

 Francia Sajtleves

 

Hozzávalók:

 

2 db tömlős sajt (Frankfurti; Camping; Tejszínes)

1 db tyúkhúsleves kocka

Pirított zsemlyekocka ízlés szerint

(Esetleg fejenként egy tojás sárgája)

 

1 liter vízben feloldjuk a húsleveskockát, majd két-három percig gyöngyözve forraljuk. Utána lassan beleeresztjük a sajtokat, és lassan addig forraljuk, míg a sajtok teljesen elolvadnak.

Frissen pirított zsemlyekockával tálaljuk.

Ha gazdagabban akarjuk adni, akkor a levest egy tojássárgájára merjük rá.

Fotó

Bolgár zöldséges rizs

 

Hozzávalók:    1-1 db közepes szál sárgarépa, és petrezselyemgyökér.

1-1    db tyúktojásnyi zeller, karalábé, és hagyma.

1 darab húsos paprika apróra vágva (aki szereti tehet bele csípőset is)

                                 25 dkg. Gomba.

                                 25 dkg. Csirkemáj. (szívvel együtt)

                                 1,5 dl. Rizs.

                                 1 dl. Olaj.

                                 2 gerezd fokhagyma.

                                 1 húsleveskocka

                              Ételízesítő (Vegeta, Delikát 8)

                                 Bors, bazsalikom, kakukkfű csombor

 

Elkészítése:   A csirkemájat és szívet kevés - húsleveskockával ízesített - vízben megfőzzük. A zöldségeket almareszelőn durvára reszeljük, a hagymát szálasra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük a gombát, megmossuk (nem hámozzuk) darabokra vágjuk (nem szeleteljük) a megfőtt májat 1x1 centis kockákra vágjuk, a szívet vékonyan felszeleteljük a rizst folyó vízben alaposan, megmossuk, majd az összes hozzávalókat összekeverjük, az ételízesítővel, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel csomborral ízlés szerint fűszerezzük.

Az egész keveréket tepsibe simítjuk.

A máj főzővizét kiegészítjük 3 dl-re, ezt a tepsibe öntjük, majd meglocsoljuk az olajjal Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük.

A Fóliát  45 perc után levesszük, és az utolsó negyedórában hagyjuk a rizs tetejét kissé megpirulni

Fotó

 Palacsinta

(ahogy én csinálom)

 

Alapmennyiségek:

(melyeknek a többszörösét használom)

 

10 dkg Liszt (feles sima, fele rétes)

1 db                       Tojás

2 dl.                      Tej (egyharmada szódavíz lehet)

1 ek                        Étolaj

                               Csipetnyi só

 

A tejet, a tojásokat, és az étolajat, alaposan kikeverem sózom, majd folytonos keverés mellett, lassan beleadagolom lisztet, vigyázva folyamatosan kevergetve, hogy csomós ne legyen. A kikevert tésztát legalább fél óráig állni hagyom, majd teflon serpenyőt előmelegítek, Vékonyan beecsetelem olajjal, és egy tejes merőkanálnyi tésztát öntök a serpenyőbe. A továbbiakban a hagyományos módon járok el, kivéve, hogy többet nem kell olajozni a serpenyőt, mert a tésztában elkevert olaj elég a kisütéshez

Különféle töltelékkel tálalom.

Fotó

Bélszínroló

Párolt vegyes zöldséggel

 

 

Hozzávalók:                      Mirelit bélszínroló

Mirelit vegyeszöldség (mexikói keverék, Franciasaláta alap)

 

Elkészítés:                          A zöldséget, Párolórácson, gőzben puhára pároljuk. (ha nincs párolórácsunk kevés vízben megfőzzük) Közben a bélszínrolókat bő olajban arany-barnára megsütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

 

Tipp!                                   A pároló, illetve főzővizet leves készítésre felhasználjuk

 

Fotó

 

Mézes virsli

  

Hozzávalók:      1 pár virsli

                               Vékony szelet füstölt szalonna

                               Vékony szelet sajt (edámi, trappista, gonza)

                               Vékony hagymakarikák

                               Mokkáskanálnyi szójaszósz

                               Mokkáskanálnyi méz

 

Elkészítése:                      

A virsliket hosszában felhasítjuk, majd a hasítékba beletesszük a sajtot, a szalonnát és melléjük a hagymakarikákat. A hasítékban elhelyezett hozzávalókra, rácsurgatunk egy mokkáskanálnyi szójaszószt, mokkáskanálnyi mézet, majd grillsütőben, addig sütjük, míg a sajt egy kicsit megolvad, s a szalonna pirulni kezd.

                               

Melegen, savanyúsággal tálaljuk

 

Fotó

 

Sült vegyes zöldség, grillezett virslivel

 

 

Hozzávalók:      Mirelit zöldségkeverék

                               1 – 2 darab burgonya

                               1 pár virsli (személyenként)

 

Elkészítés:                         

A burgonyát meghámozzuk, és 5 – 7 mm-es kockákra vágjuk. Mély serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a burgonyakockákat kissé megpirítjuk, majd beleöntjük még fagyosan a zöldségkeveréket. Folytonos kevergetés, rázás közben addig pirítjuk, míg a zöldborsó enyhés barnás szint nem kap. Közben a virsliket átlósan keresztirányba bevagdossuk, kissé kissé megkenjük olajjal, és a grillsütőbe helyezzük. (grillsütő híján nagyon kevés olajon, serpenyőben is megsüthetjük, de akkor a bevagdalt felével lefelé kezdjük a sütést.) és szép pirosra sütjük. A zöldséggel együtt savanyúsággal tálaljuk.

 

Fotó

 

Narancslikőr

 

HOZZÁVALÓK:

 

4-5 db narancs héja

2 evőkanál cukor,

2 evőkanál víz

1  Liter kommersz vodka

 

                A narancsok héjáról a fehér belső réteget levágjuk, eldobjuk és a narancs vékony színes héját egy csavaros tetejű üvegbe, rakjuk, felöntjük körülbelül 3 dl vodkával, amennyi ellepi.

A narancshéjat legalább egy hétig, - de inkább tíz napig – áztatjuk. Áztatás után leöntjük a vodkát a narancshéjról, majd krumplinyomón – vagy más eszközzel – a héjat kipréseljük.

                A leöntött, és kipréselt levet 1 literes üvegbe töltjük, majd 2 púpozott evőkanál cukorból és két evőkanál vízből szirupot főzünk. A szirupot is betöltjük az üvegbe, majd a vodkával feltöltjük az üveget, és jól összerázzuk. Legalább 1 hétig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

                Egy hét után fogyasztható.

                                                                              Egészségtekre!

 

Fotó

 

Meggyes kevert

 

Hozzávalók:  4 db     tojás

                                               25 dkg. liszt (fele sima, fele rétes)

                                               25 dkg  cukor

                                               25 dkg  margarin.

                                               15 dkg  meggy (vagy más idénygyümölcs)

                                                1 cs.     vanilincukor

                                                1 cs      sütőpor

 

Elkészítése:   A cukrot a margarinnal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.  A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és lazán beleforgatjuk a lisztes masszába, majd kikent, kekszmorzsával behintett tepsibe simítjuk a masszát. A tetejét megszórjuk, kimagozott, lecsepegtetett meggyel, (vagy más idénygyümölccsel) Előmelegített sütőben, rózsaszínűre (tűpróbáig) sütjük.

(számtalan variációs lehetőséget rejt magában a gyümölcsök variálása, illetve időnként szoktam a tésztájába apróra vágott diót is keverni)

 

Fotó

 

Burgonyahajók.

 

Hozzávalók:  Közepes nagyságú burgonya

                                Cserkészkolbász

Füstölt szalonna

Kis fej hagyma

 

Szép, egyforma közepes burgonyákat választunk, meghámozva, hosszában kettévágjuk. A burgonyák közepét, kivájjuk, úgy hogy a hogy kis „csónakok” legyenek, és falvastagság kb. mindössze 5 milliméter legyen. Mindegyik vájatba, egy kis darab vékony füstölt-szalonna szeletet teszünk, majd egy akkora cserkészkolbász darabot, amennyi a vájatba illik. A kolbászkákat átlósan mind két irányba bevagdaljuk.

A kolbászkák mellé egy egy vékonyka hagymaszeletet teszünk. Egy tepsi aljára, néhány vékony füstölt-szalonna szeletet helyezünk, majd ráhelyezzük a burgonyákat, és a kivájt burgonyaforgácsot a hajócskák közé szórjuk. (még vékonyan felszeletelt burgonyát is szórhatunk a forgácsok közé)

Sütőbe helyezve szép pirosra sütjük. Savanyusággal, salátával tálaljuk.

 

Fotó

 

 
Az oldal látogatói
Indulás: 2005-09-10
 
Hasznos oldalak
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierj&#232;t!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre