Ez a - Lovagterem szoba - honlapja
Ez a - Lovagterem szoba - honlapja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Elrhetsgeink

e-mail:lovagterem@freemail.hu

 
Pontos id
 
Naptr
2025. December
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
RUDI KONYHJA - Pasi receptgyjtemnye 2

Almacsatni

Hozzvalk: 1 kg Alma 10 dkg Vaj

3 dl Cukor l kk nizs

2 kk. kmny 1 mk koriander

2 kk rlt fahj 5-8 Csps fszerpaprika

(macskapcse, v. cseresznye)

Az almt tiszttsuk meg, s vgjuk 1/8-os cikkekre. - A vajban pirtsuk meg, elbb a fszereket, majd a lecsumzott paprikkat.(A paprikt egsz feketre) – Szrjk le a vajat, majd tegyk bele az almt s egy kevs vzzel, proljuk meg. – Kzben szrjuk r a fahjat, proljuk dzsemszerv. A vgn keverjk hozz a cukrot, s mg egy percig forraljuk ssze.

Fot

EPERBL

Az 1936-ban lebontott Tabnban lv GRSL fle

Vendgl Tulajdonosnak receptje szerint.

HOZZVALK:

1 kg. fldieper, vagy szamca.

0,3 kg. Porcukor.

1,5 liter muskotlyos fehrbor.

1 liter fldes vrsbor.

1 dl. Maraschin vagy Tripli sec (narancslikr)

1 dl. konyak.

1 dl. rum.

1 veg fldes pezsg.

Elksztse:

A borokat, s a pezsgt elhtjk. Az epret b vzben megmossuk, lecsumzzuk, s egy, legalbb 5 literes tlba rakjuk, majd a porcukrot rszrjuk. Legalbb fl rig llni hagyjuk. Mintegy 1, 5-2 deciliter vizet felforralunk, a szagosmgt, szegfszeget, fahjat s az rmfvet beletve kb. percig forraljuk, (kevergetve, hogy ki ne fusson) majd 10 percig lefedve llni hagyjuk. Utna leszrjk, s az gy kapott „tet” lehtjk. Az eperre rntjk a lehttt „tet”, a narancslikrt, a konyakot, s a rumot. Egy negyedra lls utn a tlba ntjk a borokat. Ezutn legalbb 1 ra hosszt llni hagyjuk, idnknt meg-megkevergetve. Kzvetlenl tlals eltt belentjk a behttt pezsgt.

A narancslikr ptolhat oly mdon, hogy egy narancsot megmosunk, vkonyan meghmozva, a srga hjt 1 deciliter alkoholban (vagy vodkban) ztatjuk 3-4 napig, majd leszrjk, s a narancshjat krumplinyomval jl kinyomjuk. Ez esetben 1 evkanl cukorral tbbet szrunk az eperre.

Fot

Roseibni

Rgi elfelejtett rgcslnival

Nagyanyink korbl

Hozzvalk: Kzepes nagysg burgonya

Olaj (a stshez)

Elksztse: A Burgonyt uborkagyalun legyaluljuk, majd forr olajban zsemlyesznre stjk. (ENNYI!)

Fot

Hozzvalk: 30 dk gomba
2 dl tejfl
1 nagy fej hagyma
1 ek des-nemes pirospaprika
1 ek liszt.
Olaj (zsr)
S, zls szerint.
Csipetnyi kakukkf (elhagyhat)
Elkszts:A hagymt szlasra vgjuk, s kzepes mennyisg zsiradkon megproljuk. A gombt megtiszttjuk (nem hmozzuk meg!) majd a szrait levgva mind a szrakat, mind a fejeket felszeleteljk. Rdobjuk a hagymra, s egytt proljuk, mg a gomba a levt elftte, lehzva a tzrl, elkeverjk benne a pirospaprikt, majd felntjk egy kis vzzel.

Felforraljuk, s mg tovbb nhny percig fzzk. Kzben a tejfelt simra keverjk a liszttel (ha tl sr lenne, egy kis tejet nthetnk hozz) majd behabarjuk vele a gombt. Jl kiforraljuk, s rizskrettel tlaljuk.

Fot

Mglyaraks

Hozzvalk: 6 db. Kifli
3 dl tej
4 db tojs
15 dk cukor
1 tk porcukor
3 db nagyobb alma
1 db citrom
5 dk mazsola
1 dl Bor (rum)
4 ek durvra trt di
1 tk rlt fahj
Elkszts:A kifliket karikzzuk fel, s locsoljuk meg a tejjel, jl forgassuk
ssze. Az almkat hmozzuk meg, magozzuk ki, s vgjuk vkony szeletekre, Locsoljuk meg a citrommal, reszeljk bele a citrom hjt, s keverjk bele, a borban (rumban) megztatott mazsolt, valamint a di 2/3-ad rszt.
A tojs srgjt, a cukorral habosra keverjk, majd jl sszeforgatjuk a megztatott kifli-karikkkal.
Az gy nyert massznak a felt jl kivajazott tepsibe simtjuk, majd rhelyezzk az almt, s befedjk a massza msik felvel.
Stben 20 percig stjk. Kzben a tojsok habjt a porcukorral kemny habb verjk, a stbl kivett tsztra simtjuk, megszrjuk a maradk dival, s visszatve a stbe, szp pirosra stjk.

Fot

Dszt elemek tlalshoz

Hozzvalk: Petrezselyem s zellerlevl

jhagyma szr.

Elksztse:

1/ Egy mly porceln, vagy mikrzhat edny tetejre kifesztjk a hztartsi flit, s vkonyan beolajozzuk, a beolajozott flira elrendezzk a leveleket, majd a mikrba betve kzepes fokon 2 – 3 percig mikrzzuk. (a pontos idt, a mikrost tpustl fggen ki kell ksrletezni) a levl kiss megsl, nem pndrdik, s j dszt elem. (lsd Rntott padlizsn)

2/ Az jhagyma szrbl kb. 5 centimteres darabokat, vgunk le, s ktharmad rszt hosszban szlasra felvgjuk. Az gy elksztett hagymaszrakat jeges vzbe tesszk, s nhny percig benne hagyva, a felvgott szrak visszapndrdnek. (lsd Mzes virsli)

2 evkanl erdei szagosmge.
1 csipetnyi rmf
5 szem szegfszeg
Darabka fahj

Zldbors prklt

Hozzvalk: 1 nagy fej hagyma

1 kisebb srgarpa

1 gerezd fokhagyma

kil zldbors

S, pirospaprika, bors

Olaj

Elksztse:

A Hagymt finomra vgjuk, s az olajon megproljuk, majd belereszeljk a srgarpt, s egy kis vizet ntve alja egszen krmszerv fzzk. Beleszrjuk a pirospaprikt, majd hozztesszk a kifejtet (vagy mirelit) zldborst, s addig proljuk, mg a zldbors megpuhul. Slt virslivel, debrecenivel, vagy grillkolbsszal tlaljuk.

Fot

Psztortarhonya

Hozzvalk: 10 dkg fstlt szalonna

10 dkg Fstlt kolbsz

1 nagyobb fej hagyma

2 db kzepes burgonya

20 deka tarhonya

S, paprika, olaj

Elksztse:

A krumplit mokkacukor nagysg kockkra vgjuk, hagymt felkockzzuk, s az olajon aranysrgra pirtjuk, majd a fstlt kolbszt felkarikzva, a szalonna mell dobjuk, s tpirtjuk megszrjuk kevs pirospaprikval, szzuk, s egy kis vizet ntve r,forralunk rajta egyet.

Kzben egy msik ednyben a tarhonyt, szrazon vilgosbarnra pirtjuk, majd a felkockzott krumplival egytt a hagymra tesszk, jl tkeverjk, s annyi vzzel ntjk fel, hogy egy jnyira ellepje a tarhonyt. Felforraljuk, majd fed alatt kis lngon addig fzzk, mg a tarhonya, s a krumpli megpuhul,. Addigra a tarhonya magba szvja a vizet. Savanysggal tlaljuk.

Fot

Mini krumplis fnk

(Italozs kzbeni falatkk)

Hozzvalk: 25 dkg. Burgonya

1 db tojs

Liszt (amennyit a burgonya felvesz)

S, bors, (pirospaprika) zls szerint.

Stshez olaj.

Elksztse:

A burgonyt, hajban megfzzk, majd ttrjk, s a tojssal, a liszttel s a fszerekkel sszegyrjuk, hogy kzepesen kemny, nyjthat tsztt kapjunk, Lisztezett deszkn jnyi vastagra kinyjtjuk, majd kb. 15 mm-es tmrj kerek kiszrval, kis pogcskat szaggatunk ki a tsztbl. A maradkot sszegyrjuk, majd ismt kiszaggatjuk. A kiszaggatott kis pogcskat forr olajban kistjk.

Fot

Pirtott zldsges csirkefalatok

Hozzvalk: 1 darab csirkemell fil

1 – 1 szl srgarpa, fehrrpa

1 darab tojsnyi hagyma

1 kisebb zeller

10 deka zldbors

1 darab srga paprika

1 darab paradicsompaprika

1 darab zld ers paprika

1 dl. Szraz fehr bor.

3 - 4 evkanl olaj

Elksztse:

A csirkemellet, kb. 3 cm. Hossz, 5 mm vastagsgra feldaraboljuk. A hagymt szlasra vgjuk, a zldsgeket 5 x 5 mm-es kb 3 centi hossz hasbokra daraboljuk. A paprikkat szlasra, az ers-paprikt karikra vgjuk.

Egy mly serpenyben a fele olajon a csirkemell darabokat megpirtjuk, majd a fele bort alntve, fed alatt proljuk. Amikor zsrjra slt, a csirke-mell darabokat kiszedjk, s a szlasra vgott hagymt az olajban megproljuk. A hagymt is kiszedjk. A maradk olajat a serpenybe ntjk, s a zldsgeket beletve, pirtjuk, majd amikor flig ksz hozzadjuk a zldborst, majd kicsit ksbb a paprikt, egytt pirtjuk tovbb, majd a bor msik felt alntve proljuk a zldsgeket. (Nem szabad tl puhra prolni, egy kicsikt roppans maradjon) Amikor a levt elftte, hozzkeverjk a hagymt, s a csirke-mell darabokat, egy kicsit mg egytt pirtjuk. s tlaljuk.

Tejfls gombapapriks rizzsel

Fot

 
Az oldal ltogati
Induls: 2005-09-10
 
Hasznos oldalak
 
zenfal
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Naruto rajongói oldal | konoha.hu | Látogass el konoha falujába | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA    *****    Turbózd fel a kreativitásod! Prémium grafikai források a PNG Tree-n.    *****    Anime tematikájú Cinematic trance zene és látványvilág Arcadia fantáziavilágában és még sok más videó a chanelen    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA///PREKAMBRIUM.GPORTAL.HU /// PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO.GPORTAL.HU ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    "TEKERJ VISSZA" - RÉGI KERÉKPÁROK IDÕSZAKI KIÁLLÍTÁSA - BAJA TÜRR ISTVÁN MÚZEUM    *****    Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerd&#245;aljai, 150m2-es alapterület&#251;, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA